Geitenkaasmousse met drie vruchten

Benodigdheden (voor 8 glaasjes)

150 gr verse geitenkaas zonder korst, 1 dl groentenbouillon, 1 dl half opgeklopte room, 1 kleine Cox appel in brunoise gesneden, 2 blaadjes gelatine, enkele roze peperkorrels, peper, 150 gr (diepvries)frambozen, 150 gr (diepvries)veenbessen, 75 gr suiker, 1 tl bindmiddel voor confituur, enkele muntblaadjes, 1 snede wit brood zonder korst

Bereiding

Warm de groentenbouillon op, neem van het vuur en los er de in koud water geweekte gelatineblaadjes in.  Roer de geitenkaas los, voeg de groentenbouillon, de appelbrunoise, de roze peperbollen en gewone peper bij.  Laat afkoelen en schep er de half opgeklopte room onder.  Vul de glaasjes en laat opstijven.
Verwarm de frambozen en de veenbessen met het bindmiddel tot het kookpunt.  Voeg de suiker toe en laat nog 1 minuut doorkoken.  Laat een beetje afkoelen en giet over de geitenmousse.  Zet in de koelkast.
Druk het brood plat met een deegrol en snij er toastjes van 1 cm breed van.  Bak ze krokant in boter. 
Haal een half uur voor het serveren uit de koelkast, garneer met een blaadje munt en het toastje

Tip!

Lekker bij het aperitief of als kaasnagerecht.